Menukaart

Voorgerechten
Soepen
-
1. Kreatosoupa 8,75
Bereid met verse groentes, rijk aan rundvlees
-
2. Tomatosoupa 7,50
Romige tomatensoep met een topping van rucola en geraspte kaas
-
1. Kreatosoupa 9,50
Bereid met verse groentes, rijk aan rundvlees
-
2. Tomatosoupa 8,25
Romige tomatensoep met een topping van rucola en geraspte kaas

koude voorgerechten
-
3. Kruidenboter 5,25
Huisgemaakte kruidenboter met een mediterraans tintje
-
4. Mezedakia 12,50
Tapenades van gegrilde aubergine, pittige feta, mousse van viskuit en tzatziki, geserveerd met pita van de grill
-
5. Tzatziki 6,75
Griekse yoghurt met komkommer, verse dille en knoflook
-
6. Choriatiki 10,75
Salade van feta, komkommer, tomaat, ui, olijven en peperoni’s
-
7. Garidosalata 12,75
Garnalencocktail met appel en cocktailsaus
-
8. Solomos Fumé 15,75
Rouleau van gerookte zalm gevuld met tonijnsalade en cocktailsaus
-
9. Carpaccio 13,25
Dungesneden ossenhaas met sla, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas,
afgemaakt met een heerlijke truffel dressing -
10. Duo psaria salata 13,75
Een heerlijke torentje van onze huisgemaakte tonijnsalade en garnalencocktail
Al onze voorgerechten worden geserveerd met stokbrood
-
3. Kruidenboter 5,75
Huisgemaakte kruidenboter met een mediterraans tintje
-
4. Mezedakia 13,25
Tapenades van gegrilde aubergine, pittige feta, mousse van viskuit en tzatziki, geserveerd met pita van de grill
-
5. Tzatziki 7,25
Griekse yoghurt met komkommer, verse dille en knoflook
-
6. Choriatiki 11,75
Salade van feta, komkommer, tomaat, ui, olijven en peperoni’s
-
7. Garidosalata 13,75
Garnalencocktail met appel en cocktailsaus
-
8. Solomos Fumé 16,75
Rouleau van gerookte zalm gevuld met tonijnsalade en cocktailsaus
-
9. Carpaccio 13,25
Dungesneden ossenhaas met sla, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas,
afgemaakt met een heerlijke truffel dressing -
10. Duo psaria salata 14,75
Een heerlijke torentje van onze huisgemaakte tonijnsalade en garnalencocktail
Al onze voorgerechten worden geserveerd met stokbrood

warme voorgerechten
-
11. Keftedakia 10,25
Gekruide gehaktballetjes in verse tomatensaus
-
12. Dolmadakia 12,25
Druivenbladeren met een vulling van gehakt en rijst geserveerd met een heerlijke boter-citroensaus
-
13. Saganaki 13,50
Gebakken fetakaas met een krokante korst, geserveerd met sesamzaad, walnoten en honing
-
14. Garides me saltsa 16,25
Gepelde garnalen met champignons in een pikante tomaten-kaassaus
-
15. Tiganita kalamaria 13,25
Gefrituurde inktvisringen met een frisse remouladesaus
-
16. Midia tiganita 12,75
Gefrituurde mosseltjes met een kruidige knoflooksaus
-
17. Midia saganaki 15,25
Mosseltjes gebakken met knoflook en diverse groentes in een pikante tomatensaus, afgemaakt met feta
-
18. Manitaria feta 13,75
Gebakken champignons in roomsaus, gegratineerd met Griekse feta en Hollandse kaas
-
19. Whodino fileto 14,75
Gegrilde ossenhaas puntjes met geroosterde rode paprika Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en balsamico dressing
-
20. Pikilia (aanbevolen) 16,25
Een keur van traditionele koude en warme gerechtjes
-
21. Thalasino piato 16,25
Warme en koude visgerechten van tonijnsalade, garnalencocktail, gefrituurde inktvisringen en mosselen met knoflooksaus
Al onze voorgerechten worden geserveerd met stokbrood
-
11. Keftedakia 11,75
Gekruide gehaktballetjes in verse tomatensaus
-
12. Dolmadakia 12,75
Druivenbladeren met een vulling van gehakt en rijst geserveerd met een heerlijke boter-citroensaus
-
13. Saganaki 14,50
Gebakken fetakaas met een krokante korst, geserveerd met sesamzaad, walnoten en honing
-
14. Garides me saltsa 16,75
Gepelde garnalen met champignons in een pikante tomaten-kaassaus
-
15. Tiganita kalamaria 14,25
Gefrituurde inktvisringen met een frisse remouladesaus
-
16. Midia tiganita 13,75
Gefrituurde mosseltjes met een kruidige knoflooksaus
-
17. Midia saganaki 15,75
Mosseltjes gebakken met knoflook en diverse groentes in een pikante tomatensaus, afgemaakt met feta
-
18. Manitaria feta 14,25
Gebakken champignons in roomsaus, gegratineerd met Griekse feta en Hollandse kaas
-
20. Pikilia (aanbevolen) 17,25
Een keur van traditionele koude en warme gerechtjes
-
21. Thalasino piato 17,25
Warme en koude visgerechten van tonijnsalade, garnalencocktail, gefrituurde inktvisringen en mosselen met knoflooksaus
Al onze voorgerechten worden geserveerd met stokbrood

HOOFDGERECHTEN
GRIEKSE SPECIALITEITEN
-
22. Stifado 25,75
Zacht gestoofd lamsvlees met sjalotjes in tomatensaus, geserveerd met krikitraki; Griekse pasta
-
23. Moussaka 23,50
Ovengerecht van laagjes aardappel, courgette, gehakt, aubergine en béchamelsaus, geserveerd met tzatziki
-
24. Kota Samos 26,25
Kipfilet afgeblust met zoete Samos wijn, afgemaakt in room, champignons en gegratineerd met fetakaas en zwarte sesam
-
25. Psanonefri Mustarda 25,75
Varkenshaas medaillons gegrild met paprika, ui en champignons in een zachte room/mosterdsaus
-
26. Arni fileto 29,75
Lamshaasjes afgeblust met Metaxa in een pikante pepersaus met champignons
-
27. Eliniko trapezi (ook voor meerdere personen te bestellen) 28,25
Giros, spies van varkenshaas, kipfilet en moussaka, geserveerd met tzatziki
-
28. Specialiteit van de kok (te bestellen vanaf twee personen) 29,75
Heerlijke combinatie schotel met diverse soorten vlees van de grill met een oven- en pangerecht, geserveerd met tzatziki
Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst en salade
-
22. Stifado 26,75
Zacht gestoofd lamsvlees met sjalotjes in tomatensaus, geserveerd met krikitraki; Griekse pasta
-
23. Moussaka 25,75
Ovengerecht van laagjes aardappel, courgette, gehakt, aubergine en béchamelsaus, geserveerd met tzatziki
-
24. Tiganaki Kotas 27,25
Stukjes kipfilet in de pan bereid met ui en champignons, in een romige champignonsaus gegratineerd met kaas
-
25. Tiganaki 28,75
Stukjes ossenhaas en varkenshaas afgeblust met Metaxa in de pan bereid met paprika, ui en champignons in demi-glace saus, gegratineerd met kaas
-
26. Arni fileto 31,50
Lamshaasjes afgeblust met Metaxa in een pikante pepersaus met champignons
-
27. Eliniko trapezi (ook voor meerdere personen te bestellen) 31,50
Giros, spies van varkenshaas, kipfilet en moussaka, geserveerd met tzatziki
-
28. Specialiteit van de kok (te bestellen vanaf twee personen) 33,75
Heerlijke combinatie schotel met diverse soorten vlees van de grill met een oven- en pangerecht, geserveerd met tzatziki
Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst en salade

GRILL SPECIALITEITEN
-
29. Santorinischotel (ook voor meerdere personen te bestellen) 29,75
Giros, spies van varkenshaas, lamskotelet, rundergehakt, kipfilet en tzatziki
-
30. Efezeschotel (ook voor meerdere personen te bestellen) 31,25
Kipgiros, spies van ossenhaas, lamskotelet, rundergehakt, kipfilet en tzatziki
-
31. Girosschotel 21,75
Gesnipperd varkensvlees van de draaigrill met tzatziki
-
32. Kotopoulou giros 21,75
Gesnipperde gekruide kip van de draaigrill met tzatziki
-
33. Bifteki tiri 24,75
Gekruid rundergehakt gevuld met 3 soorten kaas, met giros of kipgiros naar keuze en tzatziki
-
34. Parosschotel 23,50
Giros, spies van varkenshaas en rundergehakt met tzatziki
-
35. Kotopoulou souflaki 24,75
Stukjes kipfilet aan spies van de grill met kipgiros en tzatziki
-
36. Naxosschotel 26,50
Giros, spies van varkenshaas, rundergehakt en kipfilet met tzatziki
-
37. Syrosschotel 27,75
Giros, spies van ossenhaas, rundergehakt en kipfilet met tzatziki
-
38. Paidakia 32,75
Gegrilde lamskoteletten 5 stuks (Frenched racks) met tzatziki
-
39. Souflaki mix 32,75
Spies van malse ossen- en varkenshaas, paprika en ui, geserveerd met giros en groene pepersaus
-
40. Rib-eye steak 32,75
Rib-eye van de grill geserveerd met groene pepersaus (+/-250 gram)
-
41. Filet du tournedos 34,75
Ossenhaas van de grill, geserveerd met groene pepersaus (+/-280 gram)
Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst en salade
-
29. Santorinischotel (ook voor meerdere personen te bestellen) 31,75
Giros, spies van varkenshaas, lamskotelet, rundergehakt, kipfilet en tzatziki
-
30. Efezeschotel (ook voor meerdere personen te bestellen) 33,50
Kipgiros, spies van ossenhaas, lamskotelet, rundergehakt, kipfilet en tzatziki
-
31. Girosschotel 23,50
Gesnipperd varkensvlees van de draaigrill met tzatziki
-
32. Kotopoulou giros 23,50
Gesnipperde gekruide kip van de draaigrill met tzatziki
-
33. Bifteki tiri 25,75
Gekruid rundergehakt gevuld met 3 soorten kaas, met giros of kipgiros naar keuze en tzatziki
-
34. Parosschotel 24,75
Giros, spies van varkenshaas en rundergehakt met tzatziki
-
35. Kotopoulou souflaki 26,75
Stukjes kipfilet aan spies van de grill met kipgiros en tzatziki
-
36. Naxosschotel 27,75
Giros, spies van varkenshaas, rundergehakt en kipfilet met tzatziki
-
37. Syrosschotel 29,25
Giros, spies van ossenhaas, rundergehakt en kipfilet met tzatziki
-
38. Paidakia 33,75
Gegrilde lamskoteletten 5 stuks (Frenched racks) met tzatziki
-
39. Souflaki mix 34,50
Spies van malse ossen- en varkenshaas, paprika en ui, geserveerd met giros en groene pepersaus
-
41. Filet du tournedos 36,75
Ossenhaas van de grill, geserveerd met groene pepersaus (+/-280 gram)
Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst en salade

VEGETARISCHE GERECHTEN
-
42. Vegetarische wrap 20,75
Wrap gevuld met falafel en diverse groentes afgemaakt met tomatensaus en feta
-
43. Vegetarische verrassing 22,75
Een speciale samenstelling van de chef van diverse gerechten
Bovenstaand gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst, salade en tzatziki
-
42. Tiganaki Veggie Kotas 27,25
Stukjes vegatarische kip in de pan bereid met ui en champignons, in een romige champignonsaus gegratineerd met kaas
-
43. Vegetarische verrassing 24,50
Een speciale samenstelling van de chef van diverse gerechten
Bovenstaand gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst, salade en tzatziki

KINDERGERECHTEN
-
44. Souflaki 16,75
Gegrilde varkenshaas aan een spies
-
45. Kipnuggets 14,75
Gefrituurde kipfilet met een krokant korstje
-
46. Suzuki 15,75
Gegrild rundergehakt (licht gekruid)
-
47. Giros 15,75
Gesnipperd varkensvlees van de draaigrill
-
48. Panga Tiganita 15,75
Malse panga filet met een krokant korstje
Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst, salade en tzatziki
VISSPECIALITEITEN
-
49. Psaria Fournou 27,50
Ovengerecht van zalmfilet, kabeljauwfilet en grote gepelde garnalen in kruidenolie met diverse groenten
-
50. Lavraki grill 26,75
Zeebaarsfilet van de grill, geserveerd met gegrilde kerstomaatjes en rucola
-
51. Bakaljaro 25,50
Kabeljauwfilet gewikkeld in spek met een heerlijke boter-citroensaus, geserveerd met diverse groenten
-
52. Solomos grill 26,25
Gegrilde zalmfilet op een bedje van diverse groenten geserveerd met krikitraki; Griekse pasta
-
53. Garides 27,75
Grote gepelde garnalen afgeblust met witte wijn in een romige knoflook/peterselie saus
-
54. Glossa 26,50
Gebakken sliptongen in citroenboter, geserveerd met diverse groenten
Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst en salade
-
49. Psaria Fournou 28,75
Ovengerecht van zalmfilet, kabeljauwfilet en grote gepelde garnalen in kruidenolie met diverse groenten
-
50. Lavraki grill 27,50
Zeebaarsfilet van de grill, geserveerd met gegrilde kerstomaatjes en rucola
-
51. Bakaljaro 26,75
Kabeljauwfilet gewikkeld in spek met een heerlijke boter-citroensaus, geserveerd met diverse groenten
-
52. Solomos grill 27,25
Gegrilde zalmfilet op een bedje van diverse groenten geserveerd met krikitraki; Griekse pasta
-
53. Garides 27,75
Grote gepelde garnalen afgeblust met witte wijn in een romige knoflook/peterselie saus
-
54. Pestrofa 27,75
Forelfilet met diverse groenten uit de oven gegratineerd met kaas
Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst en salade

BIJGERECHTEN
-
55. Pitabrood 4,75
Traditioneel brood, gegrild met olijfolie (2 stuks)
-
56. Gigantes 6,75
Grote witte bonen in tomatensaus
-
57. Laganosalata 7,75
Traditionele wittekool salade
-
58. Elies/pepiries 7,75
Kalamata olijven en mild-pittige peperoni’s
-
59. Aubergines 6,75
In tomatensaus uit de oven
-
60. Frites 4,50
Geserveerd met mayonaise
-
61. Rijst 4,25
Traditionele rijst met diverse groentes in tomatensaus
-
62. Giros 12,50
Gesnipperd varkensvlees van de draaigrill (+/- 200 gram)
-
63. Kritharaki 6,25
Traditionele Griekse pasta in tomatensaus afgemaakt met feta
-
55. Pitabrood 5,50
Traditioneel brood, gegrild met olijfolie (2 stuks)
-
56. Gigantes 7,50
Grote witte bonen in tomatensaus
-
57. Laganosalata 8,75
Traditionele wittekool salade
-
58. Elies/pepiries 8,25
Kalamata olijven en mild-pittige peperoni’s
-
59. Aubergines 7,50
In tomatensaus uit de oven
-
60. Frites 5,25
Geserveerd met mayonaise
-
61. Rijst 4,50
Traditionele rijst met diverse groentes in tomatensaus
-
62. Giros 13,50
Gesnipperd varkensvlees van de draaigrill (+/- 200 gram)
-
63. Kritharaki 7,25
Traditionele Griekse pasta in tomatensaus afgemaakt met feta
SAUZEN
-
64. Demi-glacesaus 4,25
-
65. Peper-roomsaus 4,25
-
66. Tomatensaus (warm) 4,25
-
67. Mosterd-roomsaus 4,25
-
68. Champion-roomsaus 4,25
-
69. Knoflooksaus 2,75
-
70. Appelmoes 2,00
-
71. Mayonaise 1,75
