Menukaart

Voorgerechten

Soepen

  • 1. Kreatosoupa 8,75

    Bereid met verse groentes, rijk aan rundvlees

  • 2. Tomatosoupa 7,50

    Romige tomatensoep met een topping van rucola en geraspte kaas

  • 1. Kreatosoupa 9,50

    Bereid met verse groentes, rijk aan rundvlees

  • 2. Tomatosoupa 8,25

    Romige tomatensoep met een topping van rucola en geraspte kaas

koude voorgerechten

  • 3. Kruidenboter 5,25

    Huisgemaakte kruidenboter met een mediterraans tintje

  • 4. Mezedakia 12,50

    Tapenades van gegrilde aubergine, pittige feta, mousse van viskuit en tzatziki, geserveerd met pita van de grill

  • 5. Tzatziki 6,75

    Griekse yoghurt met komkommer, verse dille en knoflook

  • 6. Choriatiki 10,75

    Salade van feta, komkommer, tomaat, ui, olijven en peperoni’s

  • 7. Garidosalata 12,75

    Garnalencocktail met appel en cocktailsaus

  • 8. Solomos Fumé 15,75

    Rouleau van gerookte zalm gevuld met tonijnsalade en cocktailsaus

  • 9. Carpaccio 13,25

    Dungesneden ossenhaas met sla, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas,
    afgemaakt met een heerlijke truffel dressing

  • 10. Duo psaria salata 13,75

    Een heerlijke torentje van onze huisgemaakte tonijnsalade en garnalencocktail

Al onze voorgerechten worden geserveerd met stokbrood

  • 3. Kruidenboter 5,75

    Huisgemaakte kruidenboter met een mediterraans tintje

  • 4. Mezedakia 13,25

    Tapenades van gegrilde aubergine, pittige feta, mousse van viskuit en tzatziki, geserveerd met pita van de grill

  • 5. Tzatziki 7,25

    Griekse yoghurt met komkommer, verse dille en knoflook

  • 6. Choriatiki 11,75

    Salade van feta, komkommer, tomaat, ui, olijven en peperoni’s

  • 7. Garidosalata 13,75

    Garnalencocktail met appel en cocktailsaus

  • 8. Solomos Fumé 16,75

    Rouleau van gerookte zalm gevuld met tonijnsalade en cocktailsaus

  • 9. Carpaccio 13,25

    Dungesneden ossenhaas met sla, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas,
    afgemaakt met een heerlijke truffel dressing

  • 10. Duo psaria salata 14,75

    Een heerlijke torentje van onze huisgemaakte tonijnsalade en garnalencocktail

Al onze voorgerechten worden geserveerd met stokbrood

warme voorgerechten

  • 11. Keftedakia 10,25

    Gekruide gehaktballetjes in verse tomatensaus

  • 12. Dolmadakia 12,25

    Druivenbladeren met een vulling van gehakt en rijst geserveerd met een heerlijke boter-citroensaus

  • 13. Saganaki 13,50

    Gebakken fetakaas met een krokante korst, geserveerd met sesamzaad, walnoten en honing

  • 14. Garides me saltsa 16,25

    Gepelde garnalen met champignons in een pikante tomaten-kaassaus

  • 15. Tiganita kalamaria 13,25

    Gefrituurde inktvisringen met een frisse remouladesaus

  • 16. Midia tiganita 12,75

    Gefrituurde mosseltjes met een kruidige knoflooksaus

  • 17. Midia saganaki 15,25

    Mosseltjes gebakken met knoflook en diverse groentes in een pikante tomatensaus, afgemaakt met feta

  • 18. Manitaria feta 13,75

    Gebakken champignons in roomsaus, gegratineerd met Griekse feta en Hollandse kaas

  • 19. Whodino fileto 14,75

    Gegrilde ossenhaas puntjes met geroosterde rode paprika Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en balsamico dressing

  • 20. Pikilia (aanbevolen) 16,25

    Een keur van traditionele koude en warme gerechtjes

  • 21. Thalasino piato 16,25

    Warme en koude visgerechten van tonijnsalade, garnalencocktail, gefrituurde inktvisringen en mosselen met knoflooksaus

Al onze voorgerechten worden geserveerd met stokbrood

  • 11. Keftedakia 11,75

    Gekruide gehaktballetjes in verse tomatensaus

  • 12. Dolmadakia 12,75

    Druivenbladeren met een vulling van gehakt en rijst geserveerd met een heerlijke boter-citroensaus

  • 13. Saganaki 14,50

    Gebakken fetakaas met een krokante korst, geserveerd met sesamzaad, walnoten en honing

  • 14. Garides me saltsa 16,75

    Gepelde garnalen met champignons in een pikante tomaten-kaassaus

  • 15. Tiganita kalamaria 14,25

    Gefrituurde inktvisringen met een frisse remouladesaus

  • 16. Midia tiganita 13,75

    Gefrituurde mosseltjes met een kruidige knoflooksaus

  • 17. Midia saganaki 15,75

    Mosseltjes gebakken met knoflook en diverse groentes in een pikante tomatensaus, afgemaakt met feta

  • 18. Manitaria feta 14,25

    Gebakken champignons in roomsaus, gegratineerd met Griekse feta en Hollandse kaas

  • 20. Pikilia (aanbevolen) 17,25

    Een keur van traditionele koude en warme gerechtjes

  • 21. Thalasino piato 17,25

    Warme en koude visgerechten van tonijnsalade, garnalencocktail, gefrituurde inktvisringen en mosselen met knoflooksaus

Al onze voorgerechten worden geserveerd met stokbrood

HOOFDGERECHTEN

GRIEKSE SPECIALITEITEN

  • 22. Stifado 25,75

    Zacht gestoofd lamsvlees met sjalotjes in tomatensaus, geserveerd met krikitraki; Griekse pasta

  • 23. Moussaka 23,50

    Ovengerecht van laagjes aardappel, courgette, gehakt, aubergine en béchamelsaus, geserveerd met tzatziki

  • 24. Kota Samos 26,25

    Kipfilet afgeblust met zoete Samos wijn, afgemaakt in room, champignons en gegratineerd met fetakaas en zwarte sesam

  • 25. Psanonefri Mustarda 25,75

    Varkenshaas medaillons gegrild met paprika, ui en champignons in een zachte room/mosterdsaus

  • 26. Arni fileto 29,75

    Lamshaasjes afgeblust met Metaxa in een pikante pepersaus met champignons

  • 27. Eliniko trapezi (ook voor meerdere personen te bestellen) 28,25

    Giros, spies van varkenshaas, kipfilet en moussaka, geserveerd met tzatziki

  • 28. Specialiteit van de kok (te bestellen vanaf twee personen) 29,75

    Heerlijke combinatie schotel met diverse soorten vlees van de grill met een oven- en pangerecht, geserveerd met tzatziki

Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst en salade

  • 22. Stifado 26,75

    Zacht gestoofd lamsvlees met sjalotjes in tomatensaus, geserveerd met krikitraki; Griekse pasta

  • 23. Moussaka 25,75

    Ovengerecht van laagjes aardappel, courgette, gehakt, aubergine en béchamelsaus, geserveerd met tzatziki

  • 24. Tiganaki Kotas 27,25

    Stukjes kipfilet in de pan bereid met ui en champignons, in een romige champignonsaus gegratineerd met kaas

  • 25. Tiganaki 28,75

    Stukjes ossenhaas en varkenshaas afgeblust met Metaxa in de pan bereid met paprika, ui en champignons in demi-glace saus, gegratineerd met kaas

  • 26. Arni fileto 31,50

    Lamshaasjes afgeblust met Metaxa in een pikante pepersaus met champignons

  • 27. Eliniko trapezi (ook voor meerdere personen te bestellen) 31,50

    Giros, spies van varkenshaas, kipfilet en moussaka, geserveerd met tzatziki

  • 28. Specialiteit van de kok (te bestellen vanaf twee personen) 33,75

    Heerlijke combinatie schotel met diverse soorten vlees van de grill met een oven- en pangerecht, geserveerd met tzatziki

Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst en salade

GRILL SPECIALITEITEN

  • 29. Santorinischotel (ook voor meerdere personen te bestellen) 29,75

    Giros, spies van varkenshaas, lamskotelet, rundergehakt, kipfilet en tzatziki

  • 30. Efezeschotel (ook voor meerdere personen te bestellen) 31,25

    Kipgiros, spies van ossenhaas, lamskotelet, rundergehakt, kipfilet en tzatziki

  • 31. Girosschotel 21,75

    Gesnipperd varkensvlees van de draaigrill met tzatziki

  • 32. Kotopoulou giros 21,75

    Gesnipperde gekruide kip van de draaigrill met tzatziki

  • 33. Bifteki tiri 24,75

    Gekruid rundergehakt gevuld met 3 soorten kaas, met giros of kipgiros naar keuze en tzatziki

  • 34. Parosschotel 23,50

    Giros, spies van varkenshaas en rundergehakt met tzatziki

  • 35. Kotopoulou souflaki 24,75

    Stukjes kipfilet aan spies van de grill met kipgiros en tzatziki

  • 36. Naxosschotel 26,50

    Giros, spies van varkenshaas, rundergehakt en kipfilet met tzatziki

  • 37. Syrosschotel 27,75

    Giros, spies van ossenhaas, rundergehakt en kipfilet met tzatziki

  • 38. Paidakia 32,75

    Gegrilde lamskoteletten 5 stuks (Frenched racks) met tzatziki

  • 39. Souflaki mix 32,75

    Spies van malse ossen- en varkenshaas, paprika en ui, geserveerd met giros en groene pepersaus

  • 40. Rib-eye steak 32,75

    Rib-eye van de grill geserveerd met groene pepersaus (+/-250 gram)

  • 41. Filet du tournedos 34,75

    Ossenhaas van de grill, geserveerd met groene pepersaus (+/-280 gram)

Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst en salade

  • 29. Santorinischotel (ook voor meerdere personen te bestellen) 31,75

    Giros, spies van varkenshaas, lamskotelet, rundergehakt, kipfilet en tzatziki

  • 30. Efezeschotel (ook voor meerdere personen te bestellen) 33,50

    Kipgiros, spies van ossenhaas, lamskotelet, rundergehakt, kipfilet en tzatziki

  • 31. Girosschotel 23,50

    Gesnipperd varkensvlees van de draaigrill met tzatziki

  • 32. Kotopoulou giros 23,50

    Gesnipperde gekruide kip van de draaigrill met tzatziki

  • 33. Bifteki tiri 25,75

    Gekruid rundergehakt gevuld met 3 soorten kaas, met giros of kipgiros naar keuze en tzatziki

  • 34. Parosschotel 24,75

    Giros, spies van varkenshaas en rundergehakt met tzatziki

  • 35. Kotopoulou souflaki 26,75

    Stukjes kipfilet aan spies van de grill met kipgiros en tzatziki

  • 36. Naxosschotel 27,75

    Giros, spies van varkenshaas, rundergehakt en kipfilet met tzatziki

  • 37. Syrosschotel 29,25

    Giros, spies van ossenhaas, rundergehakt en kipfilet met tzatziki

  • 38. Paidakia 33,75

    Gegrilde lamskoteletten 5 stuks (Frenched racks) met tzatziki

  • 39. Souflaki mix 34,50

    Spies van malse ossen- en varkenshaas, paprika en ui, geserveerd met giros en groene pepersaus

  • 41. Filet du tournedos 36,75

    Ossenhaas van de grill, geserveerd met groene pepersaus (+/-280 gram)

Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst en salade

VEGETARISCHE GERECHTEN

  • 42. Vegetarische wrap 20,75

    Wrap gevuld met falafel en diverse groentes afgemaakt met tomatensaus en feta

  • 43. Vegetarische verrassing 22,75

    Een speciale samenstelling van de chef van diverse gerechten

Bovenstaand gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst, salade en tzatziki

  • 42. Tiganaki Veggie Kotas 27,25

    Stukjes vegatarische kip in de pan bereid met ui en champignons, in een romige champignonsaus gegratineerd met kaas

  • 43. Vegetarische verrassing 24,50

    Een speciale samenstelling van de chef van diverse gerechten

Bovenstaand gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst, salade en tzatziki

KINDERGERECHTEN

  • 44. Souflaki 16,75

    Gegrilde varkenshaas aan een spies

  • 45. Kipnuggets 14,75

    Gefrituurde kipfilet met een krokant korstje

  • 46. Suzuki 15,75

    Gegrild rundergehakt (licht gekruid)

  • 47. Giros 15,75

    Gesnipperd varkensvlees van de draaigrill

  • 48. Panga Tiganita 15,75

    Malse panga filet met een krokant korstje

Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst, salade en tzatziki

VISSPECIALITEITEN

  • 49. Psaria Fournou 27,50

    Ovengerecht van zalmfilet, kabeljauwfilet en grote gepelde garnalen in kruidenolie met diverse groenten

  • 50. Lavraki grill 26,75

    Zeebaarsfilet van de grill, geserveerd met gegrilde kerstomaatjes en rucola

  • 51. Bakaljaro 25,50

    Kabeljauwfilet gewikkeld in spek met een heerlijke boter-citroensaus, geserveerd met diverse groenten

  • 52. Solomos grill 26,25

    Gegrilde zalmfilet op een bedje van diverse groenten geserveerd met krikitraki; Griekse pasta

  • 53. Garides 27,75

    Grote gepelde garnalen afgeblust met witte wijn in een romige knoflook/peterselie saus

  • 54. Glossa 26,50

    Gebakken sliptongen in citroenboter, geserveerd met diverse groenten

Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst en salade

  • 49. Psaria Fournou 28,75

    Ovengerecht van zalmfilet, kabeljauwfilet en grote gepelde garnalen in kruidenolie met diverse groenten

  • 50. Lavraki grill 27,50

    Zeebaarsfilet van de grill, geserveerd met gegrilde kerstomaatjes en rucola

  • 51. Bakaljaro 26,75

    Kabeljauwfilet gewikkeld in spek met een heerlijke boter-citroensaus, geserveerd met diverse groenten

  • 52. Solomos grill 27,25

    Gegrilde zalmfilet op een bedje van diverse groenten geserveerd met krikitraki; Griekse pasta

  • 53. Garides 27,75

    Grote gepelde garnalen afgeblust met witte wijn in een romige knoflook/peterselie saus

  • 54. Pestrofa 27,75

    Forelfilet met diverse groenten uit de oven gegratineerd met kaas

Bovenstaande gerechten worden geserveerd met frites met mayonaise, rijst en salade

BIJGERECHTEN

  • 55. Pitabrood 4,75

    Traditioneel brood, gegrild met olijfolie (2 stuks)

  • 56. Gigantes 6,75

    Grote witte bonen in tomatensaus

  • 57. Laganosalata 7,75

    Traditionele wittekool salade

  • 58. Elies/pepiries 7,75

    Kalamata olijven en mild-pittige peperoni’s

  • 59. Aubergines 6,75

    In tomatensaus uit de oven

  • 60. Frites 4,50

    Geserveerd met mayonaise

  • 61. Rijst 4,25

    Traditionele rijst met diverse groentes in tomatensaus

  • 62. Giros 12,50

    Gesnipperd varkensvlees van de draaigrill (+/- 200 gram)

  • 63. Kritharaki 6,25

    Traditionele Griekse pasta in tomatensaus afgemaakt met feta

  • 55. Pitabrood 5,50

    Traditioneel brood, gegrild met olijfolie (2 stuks)

  • 56. Gigantes 7,50

    Grote witte bonen in tomatensaus

  • 57. Laganosalata 8,75

    Traditionele wittekool salade

  • 58. Elies/pepiries 8,25

    Kalamata olijven en mild-pittige peperoni’s

  • 59. Aubergines 7,50

    In tomatensaus uit de oven

  • 60. Frites 5,25

    Geserveerd met mayonaise

  • 61. Rijst 4,50

    Traditionele rijst met diverse groentes in tomatensaus

  • 62. Giros 13,50

    Gesnipperd varkensvlees van de draaigrill (+/- 200 gram)

  • 63. Kritharaki 7,25

    Traditionele Griekse pasta in tomatensaus afgemaakt met feta

SAUZEN

  • 64. Demi-glacesaus 4,25
  • 65. Peper-roomsaus 4,25
  • 66. Tomatensaus (warm) 4,25
  • 67. Mosterd-roomsaus 4,25
  • 68. Champion-roomsaus 4,25
  • 69. Knoflooksaus 2,75
  • 70. Appelmoes 2,00
  • 71. Mayonaise 1,75