Mezedes menu
Van woensdag t/m vrijdag
Met trots presenteren wij ons mezedes menu. Waar u met uw gezelschap voor € 38,50 per persoon (kinderen van 4 tot 12 jaar 20,50) onbeperkt kunt genieten van een culinaire reis door de Mediterrané.
Per persoon geven wij u de vrijheid om maximaal 3 gerechten per ronde bestellen. U heeft tot 21.15 uur de tijd om warme gerechten te bestellen. Een uitschieter voor een nagerechten bieden wij u graag.
Uw volgende bestelling nemen wij graag aan wanneer de vorige genuttigd is. Om onnodige verspilling te voorkomen hanteren wij een meerprijs voor restanten. Voor koude gerechten is dit € 1,00 en voor warme gerechten € 1,50.
Ons mezedes-concept is geldig van woensdag tot en met vrijdag en is niet geldig op feestdagen. Ook is dit concept niet geldig in combinatie met andere kortingen
of aanbiedingen.
Wanneer uw gezelschap uit 8 of meerdere personen bestaat, serveren onze koks een speciaal samengesteld menu waar wij rekening houden met uw wensen.
Heeft u een voedselallergie en weet u niet zeker welke gerechten u kunt bestellen?
Vraag dan naar onze allergieën kaart.
VEGETARISCHE MEZEDES
-
1. Tomatosoupa
Vegetarisch
-
2. Kruidenboter
Op Griekse wijze
-
3. Chtipiti
Pittige feta tapenade
-
4. Tzaziki
Griekse yoghurt met komkommer, knoflook en verse dille
-
5. Feta
De bekende Griekse kaas, wordt geserveerd met tomaat, olijfolie en oregano
-
6. Elies/Pepieres
Griekse Kalamata olijven met pittige peperoni’s
-
7. Saganaki
Gebakken fetakaas met een krokant korstje
-
8. Pantzari salat
Frisse rode bieten salade op basis van mayonaise en Griekse yoghurt
-
9. Spanakopita
Knapperig bladerdeeg gevuld met spinazie en fetakaas
-
10. Mantaria feta
Champignons uit de oven, in romige fetasaus met Hollandse kaas
-
11. Griekse pita
Brood van de grill
-
12. Gigantes
De bekende grote witte bonen in tomatensaus
-
13. Aubergines
Bereid op traditionele wijze in tomatensaus, uit de oven
-
14. Frites
Geserveerd met mayonaise
-
15. Rijst
Traditionele Griekse witte rijst, met diverse groenten in tomatensaus
-
16. Florines gemisto
Gegrilde paprika gevuld met fetakaas en tomatensaus
-
17. Choriatiki
Gemengde Griekse salade met olijven, pepers en feta
-
18. Laganosalata
Griekse wittekool salade
-
19. Melitzane salata
Aubergine salade
-
20. Fasolakia
Sperziebonen in tomatensaus
-
21. Vegetarische dolmadakia
Sperziebonen in tomatensaus
-
22. Aardappel kroket
Twee stuks
-
23. Falafel
Balletjes van kikkererwten en tuinbonen
-
24. Krikitraki
Griekse pasta bereid op traditionele wijze
MEZEDES VAN VLEES
-
25. Kreatasoupa
Griekse vlees- groente soep
-
26. Keftedakia
Gekruide gehaktballetjes in een heerlijke tomatensaus
-
27. Dolmadakia
Druivenbladeren gevuld met rijst en gehakt, geserveerd met een boter-citroensaus
-
28. Giros
Gesnipperd pikant varkensvlees van de draaigrill
-
29. Giros saganaki
Gesnipperd pikant varkensvlees in tomatensaus gegratineerd met kaas
-
30. Sikotakia
Gebakken kalfslevertjes met uitjes
-
31. Suzuki
Gekruid rundergehakt van de grill
-
32. Kotopoulo giros
Gesnipperde kipfilet van de draaigrill met pikante kruiden
-
33. Kotopoulakia
Gebakken kippenboutjes
-
34. Bifteki tiri
Gekruid rundergehakt van de grill gevuld met fetakaas
-
35. Psanonefri
Varkenshaas van de grill
-
36. Paidakia
Gegrilde lamskotelet
-
37. Kotopoulou souflaki
Stukjes kipfilet aan een spies van de grill
-
38. Souflaki
Spies van varkensvlees van de grill
-
39. Moussaka
Ovenschotel bestaande uit laagjes van aardappel, aubergine, courgette, gehakt en bechamélsaus
-
40. Tiganaki
Stukjes ossenhaas en varkenshaas in de pan bereid met paprika, ui en champignons in demi-glacésaus, gegratineerd met kaas
-
41. Tiganaki kotas
Stukjes kipfilet in de pan bereid met ui en champignons, in een tomaten-champignonsaus gegratineerd met kaas
-
42. Filet du Tournedos
Ossenhaas van de grill
-
43. Bekri meze
Varkenshaas gebakken in een pikante tomatensaus
-
44. Gefrituurde kip
Lekker krokant met chilisaus
MEZEDES VAN VIS
-
45. Garidessalata
Garnalencocktail met stukjes appel en whiskeysaus
-
46. Garides me philo
Grote garnalen in philodeeg
-
47. Tonosalata
Romige tonijnsalade
-
48. Tarama
Mousse van viskuit en aardappel
-
49. Garides me saltsa
Grote garnalen met champignons in een pittige tomaten-kaassaus
-
50. Tiganita kalamaria
Gebakken inktvisringen met remouladesaus
-
51. Midia tiganita
Gebakken mosselen met een romige knoflooksaus
-
52. Kavouri tiganita
Gebakken krabklauw met chilisaus
-
53. Panga tiganita
Gebakken pangafilet met een krokant korstje met knoflooksaus
-
54. Solomos grill
Gegrilde zalmfilet
-
55. Bakaljaros
Gebakken kabeljauwfilet
-
56. Krokante garnalen
Geserveerd met chilisaus
DESSERTS
-
57. Baklava
Traditioneel zoetgebak met slagroom
-
58. Casata
Een plakje heerlijke ijstaart van drie verschillende smaken met slagroom
-
59. Peche melba
Vanilleroomijs met stukjes perzik, aardbeiensaus en slagroom
-
60. Dame Blanche
Vanilleroomijs met chocoladesaus en slagroom
-
61. Dame Noir
Chocoladeroomijs met chocoladesaus en slagroom
-
62. Jiaourti me meli
Griekse yoghurt met honing en walnoten
-
63. Orea Eleni
Vanilleroomijs met advocaat, chocoladesaus en slagroom
-
64. Coupe Corfu
Vanilleroomijs met Griekse mandarijnenlikeur en slagroom
-
65. Banaan royaal
Stukjes banaan met bananenroomijs, chocoladesaus en slagroom
-
66. Frauvla
Aardbeienroomijs met aardbeiensaus en slagroom
-
67. Vatómouro
Frambozensorbetijs met slagroom
-
68. Glace kanella
Kaneelijs met slagroom